How to make croquettes with our special offer of Felix mashed potatoes.
Cómo hacer unas croquetas con nuestra oferta de puré de patatas Felix.

1-. Melt the butter in a pan, then fry the onions and bacon together for 10 mins until the onions are soft and bacon has started to colour. Add the cabbage or sprouts to the pan with a good grinding of black pepper. Stir well, then add a splash of water and cook, covered, for 5 mins more until tender.
2-. Tip the potatoes and cooked veg into the pan, then mash really well. Mix in the eggs, then season to taste. Turn onto a floured surface, flatten out, then cut into squares about the size of a scone. Roll each piece into a cigar shape about 10cm long and the width of a £2 coin. Cool.
3-. Roll each croquette in the flour, then in the egg and finally in the breadcrumbs. Put onto a tray and chill for at least 1 hr.
4-. Heat oven to 190C/170C fan/gas 5. Heat a 5mm depth of oil in a large frying pan; then, once a crumb turns golden within a few secs, shallow-fry the croquettes in 2 batches for 2 mins each side, turning carefully. Drain on kitchen paper and transfer to a baking sheet lined with baking paper. Bake for 15 mins or, if making ahead, cover and chill for up to 2 days. To reheat, give them 15 mins in the oven at 190C/fan 170C/gas 5 until hot through and crisp on the outside.
Source: www.bbcgoodfood.com
1-. Derretir la mantequilla en una sartén, freír la cebolla y el tocino juntos unos 10 minutos hasta que las cebollas estén pochadas y el tocino ha comenzado a coger color. Añadir la col o las coles de la sartén con una buena molienda de pimienta negra. Remover bien, a continuación, añadir un poco de agua y cocinar, tapado, durante 5 minutos más hasta que estén tiernos.
2-. Añadir las patatas y verduras cocidas en la sartén, y triturar bien. Mezclar los huevos y sazonar al gusto. A su vez sobre una superficie enharinada, aplaste, luego se corta en cuadrados del tamaño de un bollo. Hacer de cada pieza en forma de croqueta de aproximadamente 10 cm de largo y el ancho de una moneda de 2 £.
3-. Introduzca cada croqueta en la harina, luego en el huevo y por último por el pan rallado. Poner en una bandeja y refrigere por lo menos 1 hora.
4-. Calentar el horno a 190C ventilador / 170C / gas 5. Poner a calentar 5mm. de aceite en una sartén; a continuación, una vez que el aceite esté caliente, sofreír las croquetas 2 minutos por cada lado, girando con cuidado. Escurrir sobre papel de cocina y transferir a una bandeja para hornear forrada con papel de hornear. Hornear durante 15 minutos o, si se hace por delante, cubra y refrigere por hasta 2 días. Precalentar 15 minutos el horno a 190C / 170C ventilador / gas 5 y hornear hasta que estén crujientes por fuera.
Fuente: www.bbcgoodfood.com