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How to prepare a classic margarita – Cómo preparar un margarita clásico

How to prepare a classic margarita


Cómo preparar un margarita clásico

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The Margarita is the most popular cocktail made with tequila. It is a very refreshing drink which is ideal for summer time.

El Margarita es el cóctel más popular que se hace en base a tequila, un trago muy fresco ideal para el verano.

To prepare a margarita cocktail at home you only need:

  • 2 parts of tequila
  • 1 part of triple sec or Cointreau
  • 1 part of lemon or lime juice
  • Cracked ice
  • Salt

Shake all the ingredients with the cracked ice in a cocktail shaker until it frosts. Put some salt on the rim of a margarita glass and strain the content into it. Then put a lemon slice on the rim of the glass as a garnish.

As we mentioned above, there are a number of margarita cocktails made with fruit such as strawberries, or with blue Curaçao instead of triple sec Just try different options and chose the one you like the most.

There are 3+2 types of tequila: the three main ones are: white tequila, “reposado” tequila (rested and aged) and “añejo” (extra aged); and two sub-types of tequila: extra “añejo” (ultra-aged) and “joven” or Gold tequila, which is bottled almost immediately after being distilled. You may think you can combine any kind of tequila with those ingredients but you are mistaken.

For most cocktails, you should use the purest spirit with almost no flavour so that the mix is not ruined. Thus, the best tequila to use to make a margarita is white tequila, also known as silver tequila, to which barely adds hardly any flavour and is perfect for all kinds of cocktails.

Para preparar el cóctel margarita en casa lo único que necesitas son:

  • 2 partes de tequila
  • 1 parte de licor triple seco o Cointreau
  • 1 parte de jugo de lima o limón
  • Hielo picado
  • Sal

Introduces hielo picado dentro de una coctelera y acto seguido todos los ingredientes, agitamos hasta que notemos que la propia coctelera hace escarcha. En un vaso de margarita con sal en el borde viertes el contenido y le añades una rodaja de limón en el borde para decorar.

Como ya hemos comentado, existen multitud de variedades de cócteles margarita a los que se le añade fruta como fresas o se les cambia el triple seco por Curaçao azul. Todo es cuestión de ir probando y elegir la que más te guste.

Tipos de tequilas hay 3+2; los tres principales (tequila blanco, reposado y añejo) y luego hay dos subgéneros como son el tequila extra añejo y el tequila joven (o tequila gold) que prácticamente se embotella nada más salir del proceso de destilado. Seguramente pienses que cualquiera de los tequilas sirve para combinar con los ingredientes, error.

Para la mayoría de cócteles lo que se utiliza es un licor que sea lo más puro posible y no tenga apenas sabor para no arruinar la mezcla. Por esto, el mejor tequila para hacer margarita es el tequila blanco, también conocido como tequila silver, que apenas aportan sabor y quedan perfecto con cualquier tipo de cóctel.

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